Kaavalabra skaalaus laskuri

Ompelukaavojen mittojen skaalaus heijastettuun kaavaan on aina tarkastettava näytöltä ja pöydälle projektoituvasta ompelukaavasta. Ohessa käyttö-ohje sekä laskuri. Laskuri löytyy myös osoiteesta https://kaavalabra.tech/

Ensimmäisenä selvitä jokin mitta esim. mittaneliöä tai jokin mittaminkä voit ompelukaavasta selvittää kelvolliseksi heijastetavaksi jamitoiltaan tunnettavaksi ompelukaavassa.

Syötä tunnetun mitan pituus tai leveys skaalauslaskuriin kohtaan "1. Mitta kaavassa (pdf)"

Selvitä zoomaus prosentti millä ompelukaava on heijastetuna mittaamisen hetkellä. Voit myös asettaa samalla zoomaus prosentin tässä vaiheessa haluamaksesi arvoon.

Pääasia on että kaavasta heijastuu pöydälle vaiheessa 1. löydetty mittaneliö tai jokin tunnettu mitattava merkintä.Syötä zoomausprosentti skaalauslaskutiin kohtaan "2.

Nykyinen zoomaus prosentti". Zoomaus prosentin voi esim. adobereaderissa selvitää painamalla CRT ja Y nappia yhtäaikaa (CTR+Y näppäin yhdistelmä).

Mittaa projektoidusta kaavasta pöydällä mitta ja syötä mitta skaalauslaskuriin kohtaan "Mitta heijastetuna".

Laskuri laskee lennosta uuden zoomaus prosentin kohtaan "Aseta zoomaus prosentiksi...".

Sinun tulee nyt esim. adobereaderissa asettaa tämä prosentti arvo zoomaus prosentiksi.

Zoomausprosentin voi esim. adobereaderissa asettaa painamalla CRT ja Y nappiayhtäaikaa (CTR+Y näppäin yhdistelmä), jolloin aukeaa zoomauksen asetusikkuna. Aseta zoomaus prosentti laskurin antamaan ja tämän jälkeentarkista onko heijastettu mitta oikean kokoinen.

Mikäli mitta ei ole oikeassa koossa niin toista vaiheet 2- 4 muutaman kerran tai kunnes mitta on oikein.
Mikäli jostain syystä mitat eivät täsmäisisi niin tarkista onko ompelukaavassa oikein mitattava mitta mitä olet selvittämässä.

Kaavan skaalauslaskuri

Syötä laskuriin mitat kaavassa ja heijastuksesta sekä nykyinen zoomaus prosentti. Laskuri kertoo uuden zoomaus prosentin. Toista prosessi tarvittaessa.

cm
%
cm
%
Kopioi leikepöydälle